Home / Kookstudio / 

Verrassend anders: Aziatische keuken

Tijd: 18.00 - 21.00 uur
Kosten: € 78,00 p.p. (incl. aperitief & amuse, diner, btw)
Klik voor meer informatie en workshopdata op Aziatische keuken bij de individuele kookworkshops.

De Aziatische keuken is voor velen, net als de bekende 'keukens' uit Europa, een ware bron van inspiratie. Bijzondere aroma's, kleuren en smaken. In deze kookworshop bieden we een bonte verzameling van klassieke gerechtjes uit ondermeer Vietnam, China, Laos, Thailand, India en Indonesië. Misschien bent u er wel eens geweest. Of niet. Ook dan vormt deze kookworkshop een heerlijk, Aziatisch reisje. Zo bereiden we bijvoorbeeld (menu kan per seizoen variëren) Chinese buideltjes, Thaise wontonsoep, Vietnamese loempiaatjes, Thaise curry, Japanse viskoekjes met koriander, diverse Dim Sum, kokosijs met zoetzuurfruit, ...

kookstudio

Individuele kookworkshops

Wilt u graag een keer deelnemen aan een kookworkshop met een vriend of vriendin? Wij bieden een wisselend kookworkshop- en cursusprogramma met verschillende mogelijkheden. Een gezellig avondje uit verzekerd! Kijk bij individuele kookworkshops voor ons huidige programma.

 • Aziatische keuken
 • Klassiek Italiaanse keuken
 • Vegetarische keuken
 • Bekijk onze individuele kookworkshops

   

  Kooktechnieken voor beginners en gevorderden

  De Rozijnenkorf biedt 2 cursussen kooktechnieken.

  De basiscursus is bestemd voor mensen die (beter) willen (leren) koken met meer kennis over techniek en product, smaak en creativiteit. U volgt 5 lessen van elk 4 uur. Thema's zijn onder andere: keukenorganisatie en -hygiëne, snijtechnieken, warenkennis, bereidingswijzen van bouillons, soepen en sauzen, groenten, vlees, vis, granen en deegwaren. Elke les start met theorie en demonstratie. Daarna past u de geleerde technieken toe bij de bereiding van verschillende gerechten.

  In aansluiting op de basiscursus kunt u deelnemen aan de cursus kooktechnieken voor gevorderden. Meer gevanceerde, klassiek Franse kooktechieken komen uitgebreid aan de orde. U leert o.a. gevogelte uitbenen, diverse vissoorten ontschubben en fileren, roken met de rookoven, wild bereiden, koken voor grote groepen, passende hartige en zoete sauzen en klassieke pattiserie bereiden, menuleer en nog veel. De basiscursus wordt bekend verondersteld en is tevens een vereiste. U kunt alleen deelnemen aan de gevorderdencursus als u bij ons de basiscursus zelf heeft gevolgd. Bij beide cursussen is plaats voor maximaal 9 deelnemers. U krijgt les van een volledig gediplomeerd en zelfstandig werkend kok.

 • Basiscursus kooktechnieken
 • Kooktechnieken voor gevorderden
 • Bekijk onze kooktechnieken voor beginners en gevorderden

   

  Kookworkshops op maat

  Bent u op zoek naar een kookworkshop op maat voor een besloten gezelschap vrienden, kennissen of collega's? Misschien in combinatie met een wijnproeverij? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt bij ons terecht met minimaal 6 personen en een maximum van 9. Wij geloven in de ambachtelijke en duurzame keuken. We bereiden zoveel mogelijk zelf en koken mee 'met het seizoen'. Ook zijn veel kookthema's mogelijk, zoals Frans, Italiaans, Spaans, Tapas, Aziatisch, internationale hapjes, High Tea/Lunch etc. Meer informatie? Bel of mail ons. Even binnenlopen kan natuurlijk ook.

  Meer informatie over kookworkshops op maat