Home / Kookstudio / Kooktechnieken voor beginners en gevorderden / 

Basiscursus kooktechnieken

Tijd: van 18.00 tot 22.00 uur
Kosten: Є 425,- p.p. (incl. 21% btw, koffie, thee, water, 2 glazen wijn/fris p.p., cursusboek/lesmateriaal)

Deze cursus bestaat uit een serie van 5 lessen die om de 1 of 2 weken plaatsvinden op de vrijdagavond. Op het inschrijfformulier staat alleen de eerste lesdatum weergegeven. De cursus start op 11 mei. De overige lesdata zijn dan: 18 mei, 1, 15 en 29 juni 2018.

De cursus is bestemd voor hobbykoks die (beter) willen (leren) koken met meer kennis over techniek en product, smaak en creativiteit. Kookt u graag maar wilt u uw technieken op een hoger niveau tillen? Wilt u beter begrijpen wat er gebeurt in uw pan en hoe u 'fouten' kunt voorkomen of herstellen? Dan is deze cursus echt iets voor u. Iedereen die deelneemt, heeft affiniteit met koken en wil de technieken beter beheersen. Dan kan bij ons. U volgt 5 lessen op een vrijdagavond van elk 4 uur. Thema's zijn onder andere: keukenorganisatie en -hygiëne, een goede mise-en-place maken, klassieke snijtechnieken, warenkennis, klassieke bereidingswijzen van diverse bouillons, gebonden en heldere soepen, hartige en zoete sauzen, groenten, vlees, vis, granen en deegwaren. Elke les start met theorie, uitleg en demonstratie. Daarna past u de geleerde (veelal klassiek Franse) kooktechnieken toe bij de bereiding van verschillende gerechten. Aan het eind van de les worden de gerechten gezamenlijk genuttigd. U krijgt les van een volledig gediplomeerd, zelfstandig werkend kok. (maximaal 12 deelnemers)

Meteen inschrijven >

 


 

Kooktechnieken voor gevorderden

Tijd: 18.00 tot 22.00 uur
Kosten: Є 625,- p.p. (incl. 21 % btw, koffie, thee, water, 2 glazen wijn/fris p.p., cursusboek en overig lesmateriaal)

Deze cursus bestaat uit een serie van 5 lessen die om de 1 of 2 weken (o.a. afhankelijk van enkele feestdagen) plaatsvinden op de vrijdagavond . Op het inschrijfformulier staat alleen de eerste lesdatum van het komend seizoen aangegeven. Er wordt binnenkort een nieuwe serie ingepland.

Deze cursus is bedoeld voor de serieuze hobbykok die zich verder wil bekwamen in warenkennis, klassiek Franse kooktechnieken en de combinatie daartussen. Uw eerdere deelname aan onze basiscursus is verplicht. We gaan dieper in op geavanceerde kooktechnieken, producten en recepturen. Zo leert u bijvoorbeeld vis fileren, gevogelte, vlees en wild uitbenen, farce bereiden, klassiek (Franse) pattiserie en deegwaren, geavanceerde sauzen, koken voor grote groepen, menuleer etc. U bouwt voort op reeds eerder opgedane kennis over de combinatie tussen kooktechniek en warenkennis. Wilt u daarna (nog) meer leren (bijv. werken met kreeft etc)? Voor onze gevorderden kookclub 'De uitdaging' zoeken we nog nieuwe leden. Tijdens de cursus volgt meer informatie hierover. (maximaal 12 personen)

Meteen inschrijven >