Home / Kookstudio / Kooktechnieken voor beginners en gevorderden / 

Basiscursus kooktechnieken

Tijd: van 18.00 tot 22.00 uur
Kosten: Є 645,- p.p. (incl. 21% btw, koffie, thee, water, 2 glazen wijn/fris p.p., cursusboek/lesmateriaal)

Deze cursus bestaat uit een serie van 5 lessen die om de 1 of 2 weken - deze serie zit er iets meer tijd tussen de lessen -:) - plaatsvinden op de vrijdagavond. Op het inschrijfformulier staat alleen de eerste lesdatum weergegeven. De cursus start op 28 februari 2020. De overige lesdata zijn dan: 6 en 13 maart, 1 mei en 26 juni 2020.

Deze cursus is bestemd voor de fanatieke hobbykok. Onze cursisten geven na 5 lessen ons de complimenten dat: 'basis' niet echt 'basis' is. Want u kent uw weg namelijk in de keuken. U heeft ruime kookinteresse en -ervaring. Maar wij bieden u met deze cursus een plek alwaar u echt beter leert koken. Met meer gedegen kennis over techniek en product, smaak en creativiteit. Dus: u kookt graag maar wij tillen uw technieken echt op een structureel hoger niveau. Ook wilt u beter begrijpen wat er gebeurt in uw pan. Hoe u 'fouten' kunt voorkomen of herstelt. Dat leren wij u. Als u daarnaar op zoek bent, dan is deze cursus echt iets voor u. Iedereen die deelneemt, heeft affiniteit met koken en wil de technieken beter beheersen. Dan kan bij ons. U volgt 5 lessen op een vrijdagavond van elk 4 uur. Thema's zijn onder andere: keukenorganisatie en -hygiëne, een goede mise-en-place maken, klassieke snijtechnieken, warenkennis, klassieke bereidingswijzen van diverse bouillons, gebonden en heldere soepen, hartige en zoete sauzen, groenten, vlees, vis, granen en deegwaren. Elke les start met theorie, uitleg en demonstratie. Daarna past u de geleerde (veelal klassiek Franse) kooktechnieken toe bij de bereiding van verschillende gerechten. Aan het eind van de les worden de gerechten gezamenlijk genuttigd. U krijgt les van een volledig gediplomeerd, zelfstandig werkend kok. En natuurlijk. We genieten en lachen ook veel met elkaar -:).

Meteen inschrijven >

 


 

Kooktechnieken voor gevorderden

Tijd: 18.00 tot 22.00 uur
Kosten: Є 775,- p.p. (incl. 21 % btw, koffie, thee, water, 2 glazen wijn/fris p.p., cursusboek en overig lesmateriaal)

Deze cursus bestaat uit een serie van 5 lessen die om de 1 of 2 weken (o.a. afhankelijk van enkele feestdagen) plaatsvinden op de vrijdagavond . Op het inschrijfformulier staat alleen de eerste lesdatum van het komend seizoen aangegeven. De cursus start op 20 maart 2020. De overige lesdata zijn: 3 en 17 april, 1, 15 en 22 mei 2020.

Deze cursus is bedoeld voor de serieuze hobbykok die zich verder wil bekwamen in warenkennis, klassiek Franse kooktechnieken en de combinatie daartussen. Uw eerdere deelname aan onze basiscursus is verplicht. We gaan dieper in op geavanceerde kooktechnieken, producten en recepturen. Zo leert u bijvoorbeeld vis fileren, gevogelte, vlees en wild uitbenen, farce bereiden, klassiek (Franse) pattiserie en deegwaren, geavanceerde sauzen, koken voor grote groepen, menuleer etc. U bouwt voort op reeds eerder opgedane kennis over de combinatie tussen kooktechniek en warenkennis. Wilt u daarna (nog) meer leren (bijv. werken met kreeft etc)? Voor onze gevorderden kookclub 'De uitdaging' zoeken we nog nieuwe leden. Tijdens de cursus volgt meer informatie hierover. (maximaal 12 personen)

Meteen inschrijven >