Home / Kookstudio / Kooktechnieken voor beginners en gevorderden / Basiscursus kooktechnieken / 

Basiscursus kooktechnieken

Tijd: van 18.00 tot 22.00 uur
Kosten: Є 695,- p.p. (incl. 21% btw, koffie, thee, water, wijnarrangement, cursusboek en overig lesmateriaal)

Deze cursus bestaat uit een serie van 5 lessen die elke week plaatsvindt op de vrijdagavond. Op het inschrijfformulier staat alleen de eerste lesdatum weergegeven. De cursus start op 4 september 2020. De overige lesdata zijn: 18 september, 2, 16 en 30 oktober 2020.

Deze cursus is bestemd voor de fanatieke hobbykok. Onze cursisten geven na 5 lessen ons de complimenten dat: 'basis' niet echt 'basis' is. Want u kent uw weg namelijk in de keuken. U heeft ruime kookinteresse en -ervaring. Met deze cursus bieden wij een plek waar u beter leert koken. Met meer gedegen kennis over techniek, product, smaak en creativiteit. Dus: u kookt graag maar wij tillen uw technieken echt op een structureel hoger niveau. Ook wilt u beter begrijpen wat er gebeurt in uw pan. Hoe 'fouten' te voorkomen of te herstellen. Dat leren wij u. Als u daarnaar op zoek bent, dan is deze cursus echt iets voor u. Iedereen die deelneemt, heeft affiniteit met koken en wil de technieken beter beheersen. Dat kan bij ons. U volgt 5 lessen op een vrijdagavond van elk 4 uur. Thema's zijn onder andere: keukenorganisatie en -hygiëne, een goede mise-en-place maken, klassieke snijtechnieken, warenkennis, klassieke bereidingswijzen van diverse bouillons, gebonden en heldere soepen, hartige en zoete sauzen, groenten, vlees, vis, granen en deegwaren. Elke les start met theorie, uitleg en demonstratie. Daarna past u de geleerde (veelal klassiek Franse) kooktechnieken toe bij de bereiding van verschillende gerechten. Aan het eind van de les worden de gerechten gezamenlijk genuttigd. U krijgt les van een volledig gediplomeerd, zelfstandig werkend kok. En natuurlijk. We genieten en lachen ook veel met elkaar -:). (maximaal 9 personen)

 

Inschrijven

Momenteel zijn er nog geen nieuwe data bekend. U kunt contact met ons op nemen, zodat we kunnen kijken of we een gepaste oplossing kunnen vinden.